lördag 8 januari 2011

Aj del 2

På zoo fanns det alla coola djur som bor på den hör ön; Kängru, Platypus, Koala, långsvansad hoppande mus, STORA ödlor, crocks och en livs levande Wombat. Fint zoo, men synd om djuren som måste bo på så trånga utrymmen.

Oj glömde berätta att vi innan zoot åkte inom Fox studios (där bl.a. Star Wars 1-3 är gjord) och Bondi beach också.

Ok efter zoo var vi både törstiga, varma å trötta - dags för beachen! Vi åkte till Manly beach och satte oss efter en "rockstar" parking (Dales definition att få parkeringsplats precis framför dit man ska). Havet lockade både Sally, mig och Johan att ta ett dopp. Väl innanför flaggorna och ut bland vågorna ... hm, fanns det inte maneter på stranden här också? AJ. En Bluebottle brände mig på sidfläsket. aj, borsta bort taggarna och upp från vattnet, när vi hade bara en decimeter kvar av havet kom en Bluebottle på Sallys fot. AAAAJJJJJ! Upp till duschen och sköjla bort allt, sen kom livräddare med lite råd och efter det en ispåde som blev Sallys bästa kompis en lång stund. Trots duschande ville inte det ge med sig, men påsen hjälpte. In i bilen och på väg tillbaka till hotellet på andra sidan stan, smärtan la sig lite och vi kunde skratta lite åt eländet.

Hemma på rummet tog vi snygga bilder på brännmärken och lååång dusch. Börjar släppa ordentligt nu. Skönt. Johan och Dale väntade ute och tog oss vidare när vi fräschat upp oss. Dagens sista anhalt skulle bli hos Dales kompis. Vi fick klassisk Aussie bbq gjort på lamm. Gott. Vi satt ute i trädgården och såg fåglar...hm..fladdermöss susa förbi våra huvuden, stora rackare de där. Efter den kortaste skymningen ever, 13 minuter. Var det dags för efterrätt och inte långt senare skjuts tillbaka till hotellet. Nu var vi trötta. Somnade så fort huvudet fick kuddkontakt. Vilken dag! Aj, oj och :)

Nu är vi värda en kunglig frukost. Undrar vad den dagen har att erbjuda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar