söndag 2 januari 2011

Blänn'em

Så uttalas det ställe vi är på. "Blenheim" står det på skyltarna dock. Vi befinner oss i norra delen av sydön och tänkte botanisera av vad denna del av NZ kan ge. Igår åkte vi upp från Christchurch hit till Malborough (som området heter), en resa på ungefär 4 timmar. Vi åkte inom Kaikora och satt på stranden och åt lite medhavd fika. Efter måltiden var det dags att gå ner till vattnet för att känna hur varmt det var. Hahaha, skojja att jag är kittlig under fötterna. På stranden fanns det massor med små runda stenar som kittlade duktigt mellan fötter och skor. Haha.

Hopp in i bilen, från den såg massor med sälar som låg och gassade sig solen (som sig bör på semestern...). Jag tror att de kommer ligga kvar på vägen hem, då vi planerar ett stopp för att kolla in tyska...öh sälarna.

En annan sak som slår en när man kör i NZ är, förutom att man kör på FEL sidan, att man känner att landet ska snart falla över en. Typ anfalla. Jag har aldrig sett så många stenras längs med vägen. På ett vägavsnitt så kunde man se att vägen var helt nybyggd och man paddat så fint, så fint sidorna, men trots det så hade det rasat. Antingen så gör inte vägarbetarna sitt jobb ordentligt eller så är landet i en tillväxtperiod. Who knows.

Vi bor på ett motell igen. Helt ok standard. Vi har tillochmed en pool runt hörnet och det behövs efter en dag med 30 grader varmt...

Idag var det en tidig start, upp 06nånting och iväg 0730 till Cable bay och för lite kajakpaddling! Vi fick lite utrustning och åkte sen ner till båtarna och paddlade rak ut i Cook Strait. Ja typ, ut i Nelson bay. Jag och Sally paddlade i en båt och trots sjögången (vi åkte upp och ner en hel del, men båtarna var stabila) så gick det riktigt bra. Vi paddlade igenom två grottor, en där vi var tvungna att "fälla in" paddlarna och dra oss fram med händerna. Coolt. Vi stannade en stund på en strand, där vi fikade och snorklade. Inte så värst klart vatten, men kul ändå. Sally hittade massor med skoj och vår guide berättade var alla typer av fynd var för nåt. Kul. Hempaddling via en ö full av fåglar och "vinterboende" för de sälar som var på semester. Innan sista strandhugg så åkte vi igenom en grotta igen, lika coolt, och sen surfade lite på vågorna med kajaken. Kul äventyr som kan rekomenderas.

Något som inte kan rekommenderas är lunchstället i Nelson som jag har valt att inte komma ihåg namnet på. De ville ha inträde, till typ Gamla Linköping, och så hade de egen bryggd öl som smakade illa, och fåglar som bajsade (inte bara en utan två gånger) på mig och Sally. Dessutom var maten ingen höjdare. Imorgon ska vi (bl.a.) åka till flygmuseum och kanske jobba bort lite minnesceller (för min del) på en vingård...öh, smaka på finviner och vara kulturella.

Ha det gott vänner, kommer bilder när vi kommer ner till Christchuch och Morgans bredband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar