måndag 3 januari 2011

En varm dag

Idag har det varit VARMT och soligt. Typ plus 33 (nästan 35!) och en UV-index på 12 (på en 11 gradig skala). Så har varit mycket kontakt med AC idag. Första stället som hade AC (förutom motellet och bilen) var Omaka Aviation Heratige Center som hade med hjälp av Weta Caves (de som gjorde dekoren mm. till Sagan om ringen) gjort scener för en del av flygplanen. Verkligen snyggt! Det handlade om flygplan från första världskriget och hade scener som t.ex. Stunden precis efter Baron von Richoffen nödlandat. Man ser brittiska soldater plundra planet och skära bort tyska korset från flygplanet. Ansiktsuttrycken och detaljerna var fantastiska! dessutom fanns den flagga som man skar bort för hundra år sen (ty) bakom en glasskiva. Coolt. Det fanns också en hel del prylar från den tiden, som t.ex. troféer, medaljer och Herman Görings uniform. Alla dessa prylar ägs tydligen av Peter Jacksson (han som regisserade Sagan om..) och han har lånat ut dem till detta museet. Utanför fanns två flygplan från WW2 och det ena var en Hurricane och den andra en... jag ni ser kanske på bilden vad den heter :) (jo jag har Göteborgshumor i släkten, sorry)

Sen var det dags att åka till traktens egentliga attraktion. Vingårdar. I alla fall en. Vi åkte till Villa Maria, och prövade lite av deras finaste viner (jo, visst tog jag med mig en flaska därifrån...hm, hoppas jag får plats med den i väskan, att väskan inte blir för tung, att den håller, att den inte mystiskt dunstar). Kul att få se sitt, numera, Ny Zeeländska favoritvins vingård live.

Ok, lunch i Blenheim. På matstället var det bara en stackars kille som slet i köket så vi fick vänta på maten i typ 40 minuter. Som plåster på såret så bjöd de på all dryck utom en runda OCH ingen fågel sket på mig eller maten OCH det var god mat OCH ölen var god. Ganska bra ställe ändå.

Vi gjorde faktisk ett besök på en vingård till, men vi googlade fram det barnvänligaste stället. Det visade sig vara "Montana" eller som det heter numer "Brancott" (eftersom tydligen finns det en stroppig stat i USA som inte vill ha sitt namn på en etikett). Ok, det blev en dyrflaska härifrån också.

Via en crappig chockladfabrik kom vi åter till Motellet och poolen. Gisses va solen var stark. Gu va poolen va skön. Mm, dyrvin är inte helt fel...

 Snorkling med snygg fångst.
 Kajakerna. Helt ok farkoster, trots att de inte har vingar.
 Ok, vad heter flygplanet? Hur kul är skämtet?
Villa Maria i bakgrunden, mitt hjärta längst fram...

2 kommentarer:

  1. Nu e det läggadags i iskalla Sverige. Vi har oxå provat vin - i Sigtuna... Vi hörs o ses på Skype snart hoppas jag. Mamma

    SvaraRadera
  2. Från Sigtuna bryggeri? Eller var det köbevin? :)

    SvaraRadera